WORKSHOP ZENESZERZŐKNEK - A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

2016.11.13. - 2016.11.17.
Budapest Music Center

Toshio Hosokawa és Eötvös Péter vezetésével
2016. november 12-16., Budapest

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány workshopot szervez zeneszerzők részére 2016. november 12-16. között a Budapest Music Centerben.

A kurzus nyitott bármely nemzetiségű jelentkező számára, melyet tanulmányaikat végző és aktív zeneszerzők részére hirdetünk meg.

Professzorok:
TOSHIO HOSOKAWA, zeneszerző (Japán)
EÖTVÖS PÉTER, karmester, zeneszerző (Magyarország)

A kurzus munkájában közreműködik a THReNSeMBle együttes.
Karmester: Horváth Balázs (zeneszerző, egyetemi adjunktus)

Program:
A zeneszerző résztvevők művei.

Kurzus munkanyelvei: angol, német, francia, magyar

Helyszín: Budapest Music Center (1093 Budapest, Mátyás u. 8.) www.bmc.hu

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 1.

Korhatár: aktív karmesterek esetében a korhatár 35 év, a passzív részvevők korhatár nélkül jelentkezhetnek.

Jelentkezési anyag:
online kitöltött jelentkezési lap, szakmai életrajz kompozíciós listával kiegészítve, fotó, felvétel a kompozícióról (amennyiben rendelkezésre áll). Az alapítvány oldalán online jelentkezési lap kitöltése kötelező: www.eotvosmusicfoundation.org

A következőkben meghatározott zenemű(vek) beküldését várjuk:

szóló- vagy kamaradarabok az alábbi hangszerelés szerint (bármely hangszer-összetételben): fuvola, oboa, klarinét, ütőhangszerek - 1 játékos (tam-tam, bass drum, 3 triangulum, vibraphone, crotals, 4 Japanese wind bells [Furin], 4 rins, 2 timpani), zongora, hegedű, brácsa, csello.

A zeneművek maximimális hossza 10 perc.
 Az aktív részvételre történő kiválasztás feltétele, hogy a jelentkezéssel egyidőben a több mint 70% készültségű zenemű is beadásra kerüljön.

A válogatás a zeneszerzők által beküldött partitúrák és a jelentkezési anyag alapján történik.

Jelentkezési anyag passzív hallgatóknak: csak az online jelentkezési lap kitöltése kötelező.

Az aktív/passzív részvételi lehetőség visszaigazolására legkésőbb 2016. szeptember 15-ig sor kerül. A végleges zeneművek (partitúra és teljes zenekari anyag) elektronikus úton történő beküldésének határideje: 2016. október 15.

Passzív hallgatóként azokat a jelentkezőknek is várjuk, akik nem kapnak lehetőséget aktív részvételre. Az egyedülálló programot figyelembe véve ezt a lehetőséget is kiemelten ajánljuk.

RÉSZVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS

Magyar állampolgárságú aktív résztvevők: 60.000 Ft, nem magyar állampolgárságú résztvevők: 400 EUR (befizetési határidő: 2016. október 15.)
magyar állampolgárságú passzív résztvevők: 10.000 Ft, nem magyar állampolgárságú résztvevők: 100 EUR (kurzus kezdésig kell befizetni)


A kurzus részvételi hozzájárulását az alapítvány alábbi számlájára kérjük befizetni:

Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány

10201006-50266418-00000000


Kezdvezményt nem tudunk biztosítani, amennyiben a résztvevő csak részben tud a kurzuson megjelenni.

A részvételi díj a következő extra programokat is magában foglalja: a kurzus ideje alatt bármely résztvevő igényelhet jegyeket a Budapest Music Centerben található Opus Jazz Club koncertjeire és részt vehetnek a közönségtalálkozón valamint a koncerten. Közönségtalálkozó a „mustMEET Composers” sorozatban: 2016. november 14. Program: Beszélgetés Toshio Hosokawával és Eötvös Péterrel, valamint Hosokawa: Matsukase c. operájának vetítése.

A részvételi díj nem tartalmazza az utazás, szállás és ellátás költségeit, a szállásszervezést a hallgatók egyénileg intézik.

ÖSZTÖNDÍJAK

Összesen 3 aktív ösztöndíj támogatás áll rendelkezésre, ösztöndíj igényeket a jelentkezési lapon kötelezően jelölni kell ill. az ösztöndijkérelemhez ajánlólevelet kérünk mellékelni.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a jelentkezési határidő lejárta után ösztöndíj kérelmeket nem áll módunkban elfogadni.

KURZUSBEOSZTÁS ÉS KONCERTPROGRAM (ELŐZETES)

A mesterkurzus folyamán a professzorok és a hallgatók elemzik a darabokat az együttes művészeivel közösen. Minden lehetséges előadási módot bemutatnak a hangszerek használatának részleteit is áttekintve. A legjobb 4-6 művet választják ki a professzorok, majd az együttes előadja ezeket a zárókoncerten.

Beosztás:
November 11: Érkezés
November 12: Előadások az együttes nélkül
November 13-15: Zenekari próbák
November 14: Közönségtalálkozó Toshio Hosokawa-val (operavetítés a BMC Könyvtárában)
November 16: Zárókoncert a BMC Koncerttermében

Koncertprogram:
Válogatás a résztvevő zeneszerzők műveiből
Hosokawa: Vertical Time Study I.
Hosokawa: Trio
Hosokawa: Drawing

A próbák és foglalkozások részben rögzítésre kerülnek, és az ebből összeállított dokumentumfilm a kurzust követően mindenki számára elérhető lesz. A darabok kottáját az előadás alatt kivetítjük, hogy a közönség is olvasni tudja a koncert közben.

Editio Musica Budapest Zeneműkiadó a legjobb művek kiadását vállalja az alapítvánnyal kötött megállapodás alapján.

OKLEVELEK ÉS IGAZOLÁSOK
Az aktiv karmesterek a kurzust követöen diplomát, a vendéghallgatók részvételi igazolást kapnak, amelyet minden professzor aláír.

KÖSZÖNET

Köszönjük partnereinknek, hogy lehetővé teszik a kurzus megrendezésést: Budapest Music Center, Art Mentor Foundation Lucerne, Japán Alapítvány, Goethe Intézet Budapest.