Gargonza Arts International Award, Olaszország, 2012

2012.04.15. - 2012.07.08.


"Gargonza Arts" Nemzetközi Díj zeneszerzőknek

A "Gargonza Arts" Nemzetközi díj 3 hónapos tartózkodást jelent a festői olasz kisvárosban, Gargonzában. A díj első ízben 2012-ben, több művészeti ágban kerül odaítélésre - zeneszerzők, képzőművészek, építészek, irodalmárok kaphatják. A zenei szekció díját 2012-ben Eötvös Péter javasolta Genoel von Lilienstern német zeneszerző számára.

Részletek a projekt kiírásából:

A "Gargonza Arts" lehetőséget ad pályakezdő művészeknek hogy 3 hónapot eltöltsenek az inspiráló környezetű Castello di Gargonza-ban.

2008-ban Michael Faust megalapította a “Gargonza Arts”-projektet azzal a céllal, hogy támogassa az interakciót a képzőművészetben, zenében és szépirodalomban - ugyanúgy, mint azt a reneszánsz korában tették. Ennek érdekében most egy új művészeti központot nyitottak meg Gargonázban, ahol a fiatal művészek megismerhetik a toszkán kultúrát, és természetesen mindezen felül saját kreativitásuk kiteljesítésére van lehetőségük, valamint új kapcsolatokat építhetnek ki más művészeti ágak képviselőivel. A cél az, hogy a művészek hatással legyenek egymásra és hogy inspirálják egymást az alkotó munkában. A “Gargonza Arts” ösztöndíj egy 3 hónapos alkotó munkára ad lehetőséget a helyszínen, utazási költségek és szállás biztosításával, illetve mindezt egy havi jövedelemmel kiegészítve. A jövőben az ösztöndíjasokat előzetes verseny alapján egy zsűri fogja kiválasztani, de a mostani, kezdeti szakaszban az ösztöndíjasokat az igazgatósági tanács javaslatai alapján választják ki.

A bevezető évek alatt az igazgatósági tanács tagjai : Mary Bauermeister, Anthony Cragg, Herbert Molderings (szépművészet), Peter Eötvös, Heinz Holliger, Robert HP Platz (zeneszerzés), Karl-Heinz Petzinka (építészet), illetve Hildegund Laaff, Hanns-Josef Ortheil és Insa Wilke (szépirodalom).

A zenei szekció zsűritagjai a döntéshozatalban évente váltják egymást, tehát minden évben másvalaki javaslatára lehet elnyerni az ösztöndíjat. A 2012-es évben Eötvös Péter tett javaslatot, így 2013-ban nem hozzá kell benyújtani a jelentkezést!

További információ a Gargonza Arts-ról :

www.gargonza-arts.com

Letölthető angol nyelvű katalógus

APPLIACTION IS CLOSED!