Hosokawa és tanítványai / nemzetközi zeneszerző mesterkurzus zárókoncertje


2016.11.16.

November 16. 19:30 BMC Koncertterem

koncert

Toshio Hosokawa kortárs japán zeneszerző sokoldalú egyéniségét és tevékenységét szeretnénk bemutatni a magyar közönségnek. Zenéjének lélegzése, gesztusrendszere, hangszínei, fokozatosan, de lassan változó gomolygása az, ami az európai fül számára keletivé teszi.

„A spirituális japán kultúra és zene új formáit keresem, amelyben személyiségemhez és származásomhoz is hűséges maradhatok.” (Toshio Hosokawa)

Toshio Hosokawa kortárs japán zeneszerző sokoldalú egyéniségét és tevékenységét szeretnénk bemutatni a magyar közönségnek. Zenéjének lélegzése, gesztusrendszere, hangszínei, fokozatosan, de lassan változó gomolygása az, ami az európai fül számára keletivé teszi. Hosokawa kompozíciós technikája azonban letagadhatatlanul a német iskolán nevelkedett zeneszerzőé, aki az általa elképzelt gesztusokat, nem evilági hangzásokat pontos instrukciókkal, világos hangszeres írásmóddal tudja közvetíteni. Ha lehet zenét vizuálisan átélni, akkor ez olyan zene – szinte kívánja, hogy megjelenjék előttünk.

A koncert a Toshio Hosokawa és Eötvös Péter által vezetett nemzetközi zeneszerző mesterkurzus zárókoncertje, ahol a fiatal zeneszerzők művei együtt hangzanak el Hosokawa műveivel. Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány által szervezett kurzusra a világ minden tájáról érkeznek fiatal zeneszerzők, hogy zeneszerzést tanuljanak és bemutassák műveiket a magyar THReNSeMBLe együttes közreműködésével.Közreműködik: THReNSeMBLe
Vezényel: Horváth Balázs
Program:

I. rész

Válogatás a nemzetközi mesterkurzus résztvevőinek műveiből.

(szünet)


II. rész

Toshio Hosokawa: Vertical Time Study I.
Toshio Hosokawa: Trio
Toshio Hosokawa: Drawing
Belépő: 1500 HUF


Támogatók: Japán Alapítvány, Goethe-Intézet Budapest, Art Mentor Foundation Lucerne, Nemzeti Kulturális Alap

www.eotvosmusicfoundation.org
www.bmc.hu