Vezénylő zeneszerzők / workshop bemutató


2016.10.20.

2016. október 20. 18:00 BMC Tetőterem

nyilvános workshop

A workshop bemutatón részleteket hallhatunk fiatal zeneszerzők műveiből, akik maguk vezénylik majd a THReNSeMBLe együttest egy különleges helyszínen, a Budapest Music Center Tetőtermében. A koncert betekintést nyújt a workshopon zajló zeneszerzői és karmesteri munkába.

Az utóbbi évek örömteli fejleménye, hogy a világon mindenütt egyre több fiatal zeneszerző szeretné a művének előadását saját kezébe venni. Ehhez a vezénylés és a zenekari próbák technikáját tanulni kell. Ennek évek óta mentora Eötvös Péter, zeneszerző, karmester, aki mindkét területen világhírre tett szert.


2016 őszén a CAFe Budapest Fesztivál keretében Krzystof Penderecki Budapestre látogat, és saját művét fogja vezényelni. Penderecki ugyancsak zeneszerző karmesterként ismert és világhírű. Budapesti vendégszerepléséhez kapcsolódva az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány nemzetközi workshopot szervezett olyan fiatal zeneszerzőknek, akik maguk vezénylik a műveiket. A workshopra a világ minden tájáról érkeztek jelentkezések és végül a szakmai válogatás után 8 aktív hallgató kezdheti el a munkát.A workshop bemutatón részleteket hallhatunk fiatal zeneszerzők műveiből, akik maguk vezénylik majd a THReNSeMBLe együttest egy különleges helyszínen, a Budapest Music Center Tetőtermében. A koncert betekintést nyújt a workshopon zajló zeneszerzői és karmesteri munkába.Meghívott professzorok:
Horváth Balázs, zeneszerző-karmester (Magyarország)
Jean-Philippe Wurtz karmester (Franciaország)


Közreműködő együttes:
THReNSeMBLeA belépés díjtalan, de a terem adottságai miatt regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az info@eotvospeter.com címen lehet.
Támogatók: Art Mentor Foundation Lucerne, Nemzeti Kulturális Alap


www.bmc.hu

www.eotvosmusicfoundation.org