WORKSHOP VEZÉNYLŐ ZENESZERZŐKNEK - A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!


04.02.2016

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány kurzust szervez zeneszerzők részére, akik saját műveiket vezénylik, 2016. október 16-20 között a Budapest Music Centerben. Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 31.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA AUGUSZTUS 31-IG!

Az utóbbi években örömmel látjuk, hogy a világon mindenütt egyre több fiatal zeneszerző szeretné a művének előadását saját kezébe venni. Ehhez a vezénylés és a zenekari próbák technikáját tanulni kell. Ennek évek óta mentora Eötvös Péter, zeneszerző, karmester, aki mindkét területen világhírre tett szert.


2016 őszén a CAFe Budapest Fesztivál keretében Krzystof Penderecki Budapestre látogat, és saját művét fogja vezényelni. Penderecki ugyancsak zeneszerző karmesterként ismert és világhírű. Budapesti vendégszerepléséhez kapcsolva szervezünk vele egy találkozót, nyilvános beszélgetést és workshopot olyan fiatal zeneszerzőknek, akik maguk vezénylik a műveiket.

Meghívott professzorok:
Horváth Balázs, zeneszerző-karmester
Jean-Philippe Wurtz karmester

Meghívott vendégek:
Krzysztof Penderecki, zeneszerző-karmester
Eötvös Péter, zeneszerző-karmester

Közreműködő együttes: THReNSeMBLe

Helyszín: Budapest Music Center

Olyan zeneszerzők jelentkezését várjuk, akik a kurzus folyamán azt együttessel próbálni és vezényelni szeretnék saját művüket.

Az együttes összeállítása: fuvola, oboa, klarinét (vagy basszusklarinét), kürt, trombita, harsona, zongora, hegedű, mélyhegedű, gordonka. Az adott összeállításból bármely hangszer használható, de legfeljebb a megnevezett tízet lehet.

Ezen belül bármilyen hangszer-összeállítású művet fogadunk, más hangszerre nincs lehetőség. A művek hossza max. 8-10 min, és 3 különböző karakterű tételből kell állnia.

Aktív részvevőként 6 zeneszerzőt fogadunk.

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 31.

További információk és jelentkezés: www.eotvosmusicfoundation.org/?node=events&id=96

KÖSZÖNET

Köszönjük partnereinknek, hogy lehetővé teszik a kurzus megrendezését: Budapest Music Center, Art Mentor Foundation Lucerne, CAFeBudapest.