Fókuszban Kurtág / A boldogult R.V. Truszova üzenetei


2017.04.04.

2017. április 4. 19:30 BMC Koncertterem

workshop-bemutató koncert


Bevezetőt tart: Eötvös Péter karmester, zeneszerző

Közreműködik: UMZE Kamaraegyüttes / Mali Emese, Bábel Klára, Soós Levente, Klenyán Csaba, Benyus János, Schlanger Tamás, Tóth Lajos, Bojtos Károly, Váczi Zoltán, Kiss Péter és Szalai András

Szólisták: Imai Ayane (szoprán), Brassói-Jörös Andrea (szoprán)

Vezényelnek: Petr Popelka (Csehország), Antonin Rey (Franciaország), Rémi Durupt (Franciország), Georgios Balatsinos (Görögország), Károlyi Sándor (Németország), Su-Han Yang (Taiwan)

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány a franciaországi Royaumont Foundation-nel közösen Kurtág György és Pierre Boulez műveit feldolgozó nemzetközi mesterkurzust hirdetett karmestereknek, melynek első állomása Budapest és a BMC. A budapesti Kurtág-próbák után a fiatal karmesterek együtt utaznak tovább Royaumont-ba. Budapesti munkájuk eredményét láthatjuk-hallhatjuk a koncerten, Eötvös Péter karmester, zeneszerző irányításával, aki a wokshop munkájáról bevezetőt is tart a közönségnek. A koncerten részleteket hallhatunk a Kurtág-műből, illetve teljes egészében is elhangzik majd a darab, a karmester azonban még meglepetés, a kurzus próbái során választja ki Eötvös Péter.


Kedvezményes árú jeggyel várunk minden érdeklődőt és szakmabelit!

Belépő: 100 HUF


Támogatók: Art Mentor Foundation Lucerne, Nemzeti Kulturális Alap

Partner: Royaumont Foundation


www.eotvosmusicfoundation.org

www.facebook.com/eotvosmusicfoundation

www.bmc.hu