Új Magyar Zenei Fórum (UMZF) 2015 különdíja

2015.12.10. - 2015.12.22.


Balogh Máté kapta az UMZF 2015 zeneszerzőverseny Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány által felajánlott különdíját.

Véget ért az idén negyedik alkalommal megrendezett Új Magyar Zenei Fórum (UMZF) Zeneszerzőverseny. A verseny a Müpa és a Budapest Music Center közös szervezésében, a CAFe Budapest keretében, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával valósult meg. Az Október 6-án a BMC-ben megtartott kamarazenei és az október 7-én a Müpában lezajló nagyzenekari döntő gálakoncertek során a zsűri az alábbi szerzők műveit díjazta.


A kamaradarabok közül Balogh Máté Melodiemusik című darabja lett az első, Alessio Elia Eltűnő szivárványok című műve a második. A harmadik díjat megosztva Dargay Marcell Monument of the Immortal Immigrant illetve Sándor László Divertimento – Giuoco dei suoni című daradja kapta a zsűritől. A nagyzenekari művek kategóriában a zsűri egységes döntése alapján nem osztottak ki első díjat, így két második díjat ítéltek meg Balogh Máté Quintet és Slezák Andrej inSpiral című darabjai között. A harmadik díjat Bánkövi Gyula Zöldfény-udvarú éj című műve kapta.


Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány különdíját Balogh Máté kapta. A Universal Music Publishing – Editio Musica Budapest megjelenteti és promotálja mindkét kategóriában Balogh Máté darabjait. A Fidelio különdíját – 1-1 millió forint értékű médiafelület-támogatást Slezák Andrej és Dargay Marcell kapta. Az Óbudai Danubia Zenekar különdíjként zenedarabot rendel az általa választott szerzőtől, aki nem más, mint Balog Máté. A Müpa különdíját Bánkövi Gyula nyerte. A BMC felvételt készít a döntőkoncertekről, és a hanganyagot promóciós CD formájában kiadja.

A döntőbe jutott zenedarabok – kamara kategória (abc-sorrendben):
BALOGH MÁTÉ – Melodiemusik
DARGAY MARCELL – Monument of the Immortal Immigrant
ALESSIO ELIA – Eltűnő szivárványok
SÁNDOR LÁSZLÓ – Divertimento – Giuoco dei suoni

A döntőbe jutott zenedarabok – nagyzenekari kategória (abc-sorrendben):
BALOGH MÁTÉ – Quintet
BÁNKÖVI GYULA – Zöldfény-udvarú éj
HORVÁTH BALÁZS – Werkmusik
SLEZÁK ANDREJ – inSpiral

APPLIACTION IS CLOSED!