Új Magyar Zenei Fórum (UMZF) 2013 különdíja

2013.09.25. - 2013.09.26.


Az Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőverseny létrehozóinak és a díjak felajánlóinak elsődleges célja, hogy ösztönözzék és támogassák új magyar zenedarabok megalkotását. Kívánatos emellett, hogy tartós együttműködés jöjjön létre a fiatal szerzők, illetve a kamaraegyüttesek és nagyzenekarok között az új zene népszerűsítése érdekében.

A pályázat nyitott volt minden olyan, magát magyarnak valló zeneszerző számára, aki még nem töltötte be 40. életévét. Pályázni nagyzenekari és kamaraegyüttesre írott művek kategóriájában lehetett. A nyertes zeneművek kiválasztása két fordulóban - elődöntő és döntő - kategóriánként történt. Az elődöntő zsűrije zárt ülésen a beadott pályamunkák közül 4-4 művet választott be a döntőbe.

A kiválasztott darabokat döntő-gálakoncerten mutatták be nyilvánosan: a kamaraművek 2013. szeptember 25-én 19 órakor a BMC-ben, a nagyzenekari darabok pedig másnap, szeptember 26-án 19 órakor a Művészetek Palotájában szólaltak meg az MR Szimfonikusok előadásában, Vajda Gergely vezényletével.Eötvös Péter, javaslatára az Alapítványunk mindkét kategóriában különdíjat ajánlott fel:

A kamarazenei különdíjat Tornyai Péter nyerte el. A díjazott felkérést kap a német Villa Musica Alapítványtól egy mű komponálására, amely 2015-ben bemutatásra kerül a BMC-ben, valamint három németországi koncert helyszínen.A nagyzenekari különdíjat Bella Máté kapta, akit a Bayerischer Rundfunk Musica Viva Fesztiváltól egy mű komponálására kér fel a Müncheni Rádiózenekar számára, amely 2015 februárjában Eötvös Péter vezényletével kerül bemutatásra.

APPLIACTION IS CLOSED!